Over ons

Wie wij zijn

Het idee achter Theeduif

Attent zijn is soms best lastig en daarom helpen wij jou hier graag bij. We snappen namelijk heel goed dat persoonlijke gebaren er in de hectiek van alledag soms bij inschieten. Maar omdat wij juist geloven dat kleine, persoonlijke gebaren het verschil kunnen maken, helpt Theeduif je simpelweg met het versturen van net dat extra beetje aandacht. In de vorm van een kopje thee per post.

Terug naar 2012
Al kletsend op een terras in de Parijse voorjaarszon, hadden we het over het vinden van een kaart in de brievenbus. Alexandra woonde op dat moment in Parijs en had in een korte tijd een prikbord vol kaarten verzameld. Het gevoel dat er aan je gedacht werd en dat iemand de tijd had genomen dit – ondanks de afstand – ook te laten weten, leverde iedere keer weer een grote glimlach op.

Toch stuurden maar weinig mensen in onze omgeving nog kaarten. Te veel moeite, te weinig tijd. Daar moest wat ons betreft verandering in komen! Op dat terrasje in de gezellige Franse rue du Cherche-Midi besloten we dat we mensen wilden enthousiasmeren om kaarten naar elkaar te blijven te sturen. We besloten om samen een nieuw avontuur aan te gaan: Theeduif.

Theeduif moest uniek en tegelijkertijd eenvoudig zijn. Verrassen, een glimlach oproepen en een verwenmoment creëren. Tussen de hectiek van alledag even tijd nemen voor jezelf én aandacht besteden aan een ander. Door de basis van een goede kop thee aan de kaart toe te voegen werd de beleving compleet. Een kopje warme woorden per post. Het Franse theemerk Løv Organic sloot hier perfect bij aan: goede thee, vrolijk gekleurde verpakkingen en lekker van smaak.

Onze vliegroute
Vrolijk fladderen wij van plek naar plek. Van Parijs vlogen we naar Utrecht, waar Theeduif in december 2012 werd gelanceerd. De thee komt uit Parijs, de kaarten uit Utrecht, ons atelier is in Zeeland en zelf zijn we in Amsterdam neergestreken. Dagelijks fladderen vanuit de hoofdstad vele kaarten naar ontvangers in het hele land (en zelfs daarbuiten).

Alexandra studeerde geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en volgde tussendoor vakken aan de Sorbonne in Parijs. Nu is ze al sinds een aantal jaar werkzaam als (non-fictie) redacteur.

Geertje studeerde Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht en eindigde haar studie met een master Bestuurs- en Organisatiewetenschappen. Daarna ging ze aan de slag bij Philips waar ze als MarCom manager werkt.

Samen runnen wij met veel enthousiasme Theeduif. Ieder met onze eigen expertise, maar bovenal ook met een gedeelde passie en vriendschap. We vinden elkaar in onze creatieve manier van denken en onze eindeloze zoektocht naar nieuwe concepten en ideeën, in zowel taal als beeld. Altijd met het doel om onze klant te helpen attent te zijn voor vrienden en familie.

 Geertje van Keulen

Alexandra van Dam Merrett

Geertje (links) en Alexandra (rechts). Foto gemaakt door Eduardus Lee (2016)

Een kopje warmte per post