Over ons

Wie wij zijn
Het Theeduif idee

Je hebt een leuke baan, een gezellig sociaal leven, je probeert regelmatig te sporten én tijd te maken voor je familie en vrienden. Maar tegelijkertijd zitten er ook maar 24 uur in een dag. Zo schieten persoonlijke gebaren en aandacht voor vrienden en familie er soms te gemakkelijk bij in. En dat is jammer. Omdat wij geloven dat juist kleine, persoonlijke gebaren het verschil kunnen maken, helpt Theeduif je graag met het sturen van net dat extra beetje aandacht.

over-ons-1

Op een terras in de voorjaarszon van Parijs, kletsten we over het leuke effect van het vinden van een kaart op de mat. Alexandra woonde op dat moment in Parijs en had in een korte tijd al een prikbord vol kaarten verzameld. Het gevoel dat er aan je gedacht werd en dat iemand de tijd had genomen dit – ondanks de afstand – ook te laten weten, leverde iedere keer weer een grote glimlach op.
Toch stuurden maar weinig mensen in onze omgeving nog kaarten. Teveel moeite, te weinig tijd. Daar moest verandering in komen. Daar op dat terrasje in de gezellige rue du Cherche-Midi besloten we samen een nieuw avontuur aan te gaan: Theeduif.

Theeduif moest uniek en tegelijkertijd eenvoudig zijn. Verrassen, een glimlach oproepen en een verwenmoment creëren. Tussen de hectiek van alledag even tijd nemen voor jezelf én aandacht besteden aan een ander. Door de basis van een goede kop thee aan de kaart toe te voegen werd de beleving compleet. Een kopje warme woorden per post. Het Franse theemerk Løv Organic sloot hier perfect bij aan: goede thee, mooie verpakkingen en met een charmante Franse slag.

Onze vliegroute

Vrolijk fladderen wij van plek naar plek. Maar een aantal plekken in onze afgelegde vliegroute staan centraal: van Parijs vlogen we naar Utrecht, waar Theeduif in december 2012 werd gelanceerd. De thee komt uit Parijs, de kaarten uit Utrecht, ons atelier is in Zeeland en zelf zijn we in Amsterdam neergestreken. Dagelijks fladderen vanuit Amsterdam vele kaarten naar ontvangers in het hele land (en zelfs daarbuiten).

over-ons-3Alexandra (26) studeerde geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en volgde tussendoor vakken aan de Sorbonne in Parijs. In 2013 rondde zij haar master Internationale Betrekkingen af, waarbij haar focus voornamelijk op Europese Integratie lag. Ze liep stage bij Xander Uitgevers en werkt daar sinds 2013 als redacteur.

over-ons-2Geertje (25) studeerde Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht en eindigde haar studie met een master Bestuurs- en Organisatiewetenschappen. Haar interesse in (nieuwe) media, taal en de plek van organisaties in onze maatschappij waren de rode lijn. Momenteel werkt Geertje bij Philips Benelux in het Brand, Communications and Digital team.

Samen runnen wij Theeduif. Ieder met onze eigen expertise, maar bovenal ook met een gedeelde passie en vriendschap. We vinden elkaar in onze creatieve manier van denken en onze eindeloze zoektocht naar nieuwe concepten en ideeën, in zowel taal als beeld. Ook is het een feestje om samen talloze koppen thee te drinken terwijl we fantaseren waar al die lieve kaarten heen zullen vliegen.