Najaarsdip? Tips voor een vitale herst.

150 150 Theeduif

De herfst heeft zijn intrede gemaakt! De bomen kleuren  prachtig rood en oranjebruin, komend weekend wordt de klok verzet en het wordt nu toch echt fris buiten. Geniet jij juist van de herfst of voel je je moe en minder energiek? Grote kans dat je je iets minder energiek voelt. Daarom vier tips van Theeduif voor een vrolijke en energieke herfst:

1. Kook met seizoensgroenten
Andijvie, aubergines, bietjes, bloemkool, boerenkool en broccoli. Koken met seizoensgroenten is minder milieubelastend en zorgt ervoor dat je de juiste vitamines en mineralen binnenkrijgt. Kijk hier voor een overzicht van seizoensgroenten.

2. Blijf in een ritme
Tijdens koude dagen is het verleidelijk om langer in je bed te blijven liggen. Met het gevolg dat je ’s avonds minder snel en goed in slaap komt, waardoor je de volgende ochtend weer moe bent. Probeer daarom in een vast ritme te komen.

3. Ga naar buiten!
Banjeren door bruinrode bladeren en herfstgeuren snuiven. Kijk op de website van Staatsbosbeheer voor de mooiste herfstwandelingen door het hele land.

4. Drink genoeg
Ook tijdens de herfstachtige dagen heeft je lichaam behoefte aan water. Water drinken zorgt voor de afvoer van afvalstoffen, een betere stofwisseling, een minder hongerig gevoel een betere bloedsomloop en een beter concentratievermogen. Wissel af met bijvoorbeeld kruidenthee of doe wat munt in de kan met water voor de afwisseling.

Is er iemand in je omgeving die een extra boost energie kan gebruiken? Stuur hem of haar een kopje warmte per post. De kaart ‘Een kopje warmte per post‘ alleen deze week van €3,55 voor €2,55 exclusief verzendkosten.